Hoe ziet je preventiekompas eruit?

Hoe ziet je preventiekompas eruit? Het zal je niet verbazen als ik zeg dat ‘preventie’ voor mij heel belangrijk is, want … beter voorkomen dan genezen.
Als psycho-sociaal preventie-adviseur ligt de focus op het voorkomen van problemen die je welzijn bedreigen. Als coach help je mensen op hun pad naar verbetering en groei.
Wanneer je een traject bij Visir volgt, doorlopen wij een parcours en werken wij op twee niveaus, nl. de aanpak van het probleem of de hindernis en de aanpak van de terugval.
Eerst analyseren wij samen je situatie of je problematiek en brengen wij deze in kaart aan de hand van bijvoorbeeld een loopbaankompas. Het is belangrijk om een objectieve kijk te hebben; enkel zo kan je daarna gericht je probleem aanpakken en behandelen.
Aan het einde van het traject maken we samen met jou een preventiekompas op met daarin acht inzichten of tips om je functioneren te verbeteren en de verkregen inzichten actief te gebruiken. Dit zal je gids zijn om op de goede weg te blijven: de weg die jij uitstippelde en die jij wil bewandelen.
Ben je benieuwd hoe dit voor jou kan werken, contacteer ons dan.